Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Stūrmanis Ivo Pūķis turku pilota ekipāžā aizvadījis Portugāles rallija čempionāta posmu

Juris Grīns
Juris Grīns

Stūrmanis Ivo Pūķis turku pilota ekipāžā aizvadījis Portugāles rallija čempionāta posmu
Uzvarētāja Krisa Mīkes ekipāža. Foto: Hyundai Portugal

Nedēļas nogalē tika aizvadīts Eiropas kausa izcīņas (ERT) pirmais posms un Portugāles čempionāta trešais posms "Rali Terras d'Aboboreira", kas noslēdzās ar bijušā WRC pilota Krisa Mīkes uzvaru. Turku pilota Cana Alakoča ekipāžas stūrmanis šajās sacensībās bija Ivo Pūķis.

Šis bija grants rallijs, kurā divās dienās tika mēroti septiņi ātrumposmi ar kopējo garumu 107 kilometri. Portugālē startēja vairāki bijušie WRC piloti, tāpat dažas no šī brīža spēcīgākajām WRC2 klases ekipāžām. Kopumā uz starta izgāja 89 automobiļi.

Kriss Mīke kopš pagājušā gada ir regulārs dalībnieks Portugāles čempionātā, sacensībās startējot ar "Hyundai i20 N Rally2" automobili. Britu pilots uzvarēja četros ātrumposmos, bija līderis no pirmā līdz pēdējam dopam un finišā pārspēja vēl pērn WRC startējušo Pjēru-Luī Lubē ("Škoda Fabia RS Rally2") par 11 sekundēm. Nākamajās divās pozīcijās ierindojās WRC2 braucēji Johans Rosels un Nikolajs Grjazins, kuri cīņā devās ar "Citroën C3 Rally2".

Jāpiebilst, ka pirms tam shakedown ātrumposmā Mīke piedzīvoja visai iespaidīgu avāriju.

Turku pilota Cana Alakoča ekipāžā startēja latviešu stūrmanis Ivo Pūķis. Šī ekipāža ralliju veica ar "Peugeot 208 Rally4" automašīnu. Vienubrīd savā RC4 klasē komanda ieņēma sesto vietu, vēl pirms noslēdzošā ātrumposma bija septītā, bet tad piekares problēmu dēļ pēdējā ātrumposmā atkrita uz desmito vietu. Kopējā ieskaitē Alakočam/Pūķim 49. rezultāts.

Rezultāti:

Izmantotie resursi:
www.4rati.lv