Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Ķuze un Upītis aizstāv Latvijas čempionu titulus garajā distancē orientēšanās sportā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Ķuze un Upītis aizstāv Latvijas čempionu titulus garajā distancē orientēšanās sportā
Titula aizstāvētāji Uldis Upītis un Elza Ķuze. Foto: Latvijas Orientēšanās federācija.

Sestdien, 11. maijā, Dzērbenes pusē Bricos notika Latvijas čempionāts orientēšanās sportā garajā distancē, kurā par čempioniem kļuva Uldis Upītis un Elza Ķuze, aizstāvt pagājušajā gadā izcīnītos titulus.

Vīrieši elites grupā devās 14,4 km distancē ar 29 kontrolpunktiem. Visātrākais 23 vīru konkurencē bija orientēšanās kluba „Kāpa” pārstāvis Uldis Upītis, kurš finišēja pēc 76 minūtēm un 29 sekundēm, otro gadu pēc kārtas kļūstot par Latvijas čempionu orientēšanās sportā garajā distancē. Tuvāko sekotāju, 2012. un 2013. gada pasaules vicečempionu garajā distancē un 2012. gada pasaules čempionu vidējā distancē Edgaru Bertuku (Alūksne OK) Upītis apsteidza par sešām minūtēm un sešām sekundēm, bet trešo vietu izcīnīja Kristaps Jaudzems (Saldus OK), kurš finišēja pēc 85 minūtēm un 10 sekundēm.

Veiksmīgo sniegumu komentē Uldis Upītis: "Šodien izdevās ļoti labs un tīrs skrējiens. Plāns bija aizvadīt tīru skrējienu ar drošiem variantiem. Dažus brīžus gan peldošajā apvidū nespēju uztvert karti, bet izdevās izvairīties no ievērojamām neprecizitātēm. Fiziski jutos diezgan labi, tāpēc skrienot zināju, ka titula aizstāvēšana ir ļoti reāla, žēl gan ka distance sanāca tik īsa (76min ierasto 95min vietā). Šīs sezonas galvenais mērķis noteikti ir Eiropas čempionāts Ungārijā."

Sievietēm elites grupā deviņu dalībnieču konkurencē 11,2 km un 24 kontrolpunktu distancē čempiones titulu aizstāvēja Elza Ķuze (Alnis OK-JNSC), distanci veicot 74 minūtēs un 58 sekundēs. Otrā vieta viņas kluba biedrenei Signei Sirmajai (82 minūtes un 58 sekundes), bet uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Ieva Rukšāne (Kāpa OK), kura distanci veica tieši deviņdesmit minūtēs.

Latvijas čempione Elza Ķuze: „Distancē gāja diezgan labi, tikai beigās, kur sākās īsie etapi starp kontrolpunktiem, pielaidu mazas kļūdiņas – smadzenes sāka piekust. Bet mežs ātrs, interesants, īsts Latvijas mežs, kur var gan kārtīgi skriet, gan kārtīgi arī orientēties. Esmu apmierināta ar savu šodienas sniegumu!”

Tāpat garās distances čempionāts kalpoja kā atlases uz starptautiskajām sacensībām - vairāki sportisti spēruši platu soli iekļūšanai izlasē, bet vietu Pasaules junioru čempionātā šodien nodrošināja Leondarda Baltiņa un Edvards Zvirgzdiņš.

Ar savu pieredzi distancē un sezonas mērķiem dalās W20 grupas uzvarētāja Leonarda Baltiņa: "Latvijas čempionāts garajā distancē man ir vienas no gaidītākajām sacensībām sezonā, īpaši šogad, kad tas noris “tipiskā Meridiāna apvidū”. Lielu kļūdu nebija, bet laiku dažviet zaudēju uz variantu izvēli. Šis čempionāts bija arī atlases sacensības JWOCam un mērķis (uzvarēt) tika izpildīts. JWOCs šogad ir Čehijā, kas nozīmē, ka spēja skriet kalnos ir svarīga. Šobrīd treniņu process nenoris tik labi kā gribētos nelielas traumas dēļ, bet es daru ko varu, lai pēc iespējas labāk sagatavotos čempionātam."

Pavisam LČ garajā dažādās vecuma un meistarības grupās startēja vairāk nekā 550 orientieristi.

Izmantotie resursi:
◪ Latvijas Orientēšanās federācija - Sākums

     [+] [-]

, 2024-05-13 11:47, pirms 3 nedēļām
Gods un slava varenajai Ķužu ģimenei!