Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionāta regbijā 1. posmā U18 grupā dominē RK "Livonia"
Uzvarētāji - RK "Livonia" jauniešu komanda. Foto:RK "Livonia".

Vakar, 28. aprīlī, Latvijas čempionāta pirmajā posmā regbijā U18 grupā visas spēlēs dominēja un par pārliecinošiem uzvarētājiem kļuva pagājušajā gada čempioni Regbija kluba “Livonia/Rīga” jaunie regbisti, kuri finālā ar 31:5 neatstāja cerības Baldones/Ķekavas novada sporta skolas (ĶNSS) komandai.

Rīgas Tehniskajā koledžā pagājušajā nedēļas nogalē valdīja regbijs triju dienu garumā. Piektdien ar “Lāču” un “Ežu” spēli tika atklāts Latvijas čempionāts regbijā-15 vīriešiem, sestdien Latvijas čempionāta pirmo posmu regbijā-7 aizvadīja sievietes, bet svētdien valsts čempionāta pirmajā posmā sacentās U18 grupa puišiem.

Pirmajā posmā U18 grupā bija pieteiktas sešas komandas – titula aizstāvētāji “Livonia/Rīga”, vicečempioni RK “Mītava”, Baldone/ĶNSS, Eleja/JNSC, “Livonia/Engure”, ĶNSS/Griežņi RTK. Šīs sešas komandas bija sadalītas divās grupās pa trim katrā. Grupu trešās vietas savstarpēji noskaidroja piektās vietas ieguvēju posmā, bet pirmās divas vietas kvalificējās pusfinālam, kur grupu pirmās vietas tikās ar otras grupas otrās vietas ieguvējām.

Izloze bija savedusi vienā grupā pagājušā gada divas labākās komandas, kuru duelī ar 33:5 “Livonia/Rīga” bija pārāki par “Mītavu”. Livonieši ar 50:0 lika kapitulēt ĶNSS/Griežni RTK komandai.

Pusfinālā “Livoniu/Rīga” gaidīja Eleja JNSC, kuri bija ieņēmuši otro vietu, spraigā cīņā par pirmo vietu grupā ar 14:19 piekāpjoties Baldonei/ĶNSS. “Livonia” spēcīgākā komanda spilgti revanšējās Elejai par sarūpēto zaudējumu “Livonia” otrajai komandai Livonia/Engure” grupas spēlē (5:45) un gandrīz ar tādu pašu rezultātu šoreiz zaudētāju lomā nostādīja elejiešus – 43:12, lai gan pirmais puslaiks bija līdzīgs.

Līdz ar to finālā “Livonia/Rīga” bija jātiekas ar Baldone/ĶNSS, kas otrajā pusfināla spēlē arī ļoti viegli tika galā ar RK “Mītavu”, neļaujot pagājušā gada divām labākajām komandām satikties finālā un aizvadīt otru savstarpējo maču šajā turnīrā. Lai arī abas finālistes pērnos vicečempionus mītaviešus iepriekšējās stadijās bija uzveikušas ar līdzīgu pārliecinošu rezultātu, finālspēle sanāca līdzvērtīga tikai pimajā puslaikā, bet otrajā puslaikā intrigas nekādas vairs nebija, jo “Livonia/Rīga” pārspēja Baldoni pārliecinoši ar 31:5 un izcīnīja uzvaru pirmajā posmā.

Spēlē par 3. vietu Eleja arī bez grūtībām tika galā ar “Mītavu”, bet spēlē par 5. vietu ĶNSS/Griežņi RTK ar 34:5 vinnēja “Livonia/Engure”.

Ļoti apmierināts un gandarīts par “Livonia/Rīga” uzvaru ir kluba prezidents Vigo Valdavs, kuru livoniešu šāds pārākums ir pat savā ziņā pārsteidzis. “Esmu nedaudz, bet patīkami pārsteigts. Mūsu jaunieši spēlēja īstu regbiju-7. Viņiem ir raksturs, spēja saņemties un mainīt spēles gaitu,” būtiskāko akcentā Valdavs.

“Otra mūsu komanda “Livonia/Engure” ir jaunizveidota un vēl nav sākusi rakstīt savu stāstu. Taču puiši labi nospēlēja. Vēlos arī uzslavēt pretiniekus. Pa ziemu nopietni ir gatavojušies Baldone, labu sniegumu rādīja arī Eleja. “Mītava” spēlēja pareizi, disciplinēti, kas nav bieži redzams jauniešu līmenī,” secina “Livonia” kluba prezidents.